Yoga in het Westland

Westland is de naam van een stad in de Nederlandse fjorden. Het is een internationale hotspot voor yogabeoefenaars die naar dit deel van het land trekken op zoek naar het rijke oostelijke klimaat, de verbazingwekkende natuur en het prachtige landschap. Het landschap van de stad is pittoresk en mooi met watervallen, meren en bossen, allemaal binnen handbereik. Het Westland heeft ook een uniek karakter, waar Nederlandse invloeden en buitenlandse cultuur samenvloeien op een manier die nergens anders te vinden is.

“Groepslaad in De Nogent” zoals voorgelezen door P. V. Subramanian is een serie yogahoudingen die ontworpen zijn voor rekoefeningen en ontspanning. De yoga-oefeningen zijn samengesteld uit sequenties van asana’s (houdingen of houdingen) en Vinyasa yoga, die V. Subramanian heeft ontwikkeld als een stijl van yoga. Het lichaam wordt herhaaldelijk omhoog en omlaag gebracht in yogahoudingen totdat de spieren, pezen en ligamenten volledig lenig zijn. De bedoeling is om los te laten en innerlijke heelheid te bereiken. De serie werd oorspronkelijk gepresenteerd als “Vinsayaanse eten afar” (Deens vertaald: “lees yogahoudingen”) in het Fins in 1980 en werd populair in Zuid-Afrika en Europa.

Elke yogahouding wordt vergezeld van muzieknotatie, zodat je de houding en de instructies kunt kennen en waar je terecht kunt voor specifieke instructies. De yogaposities zijn bedoeld voor studenten van alle ervaringsniveaus. Beginners kunnen beginnen met elementaire yogahoudingen zoals voorovergebogen zitten, krokodillen draaien en boomhouding. De docent laat gevorderde studenten vervolgens complexe yogahoudingen zien, zoals zittende voorwaartse vouw, halve maan, plank en driehoek. Het is belangrijk om comfortabel te zijn en langzaam nieuwe houdingen te leren.

Westland biedt veel yogastudio’s en docenten staan altijd voor je klaar om yogatraining aan te bieden. Sommige lessen worden thuis gegeven, andere zijn bedoeld als retraites. De meeste yogastudio’s bieden groepslessen voor beginners en halfgevorderde studenten. Beginners kunnen een half uur yogahoudingen beoefenen voordat ze zich bij een groep aansluiten. Gevorderde studenten hebben misschien wat meer tijd nodig om de poses onder de knie te krijgen, maar het is allemaal leuk en spannend.

Westland heeft veel prachtige natuur en is omgeven door pittoreske bergen en adembenemende natuur. Het landschap is erg groen en lieflijk. De mensen zijn eerlijk en aardig en zorgen ervoor dat je je welkom voelt. Het weer is overwegend aangenaam en onvoorspelbaar, hoewel een beetje regen normaal is.

In het Westland vind je yogahoudingen die je helpen je gezondheid en welzijn te verbeteren, stress en spanning te verlichten, te ontspannen en je lichaam en geest te revitaliseren. Als je nog nooit yoga hebt geprobeerd, zul je snel ontdekken dat het ontspannend, uitdagend en heel gezond is. Veel artsen over de hele wereld bevelen yoga aan voor patiënten die aan chronische pijn lijden of die aan depressie lijden. Yoga stelt je in staat stress te verminderen en de manier waarop je ademt en denkt te beheersen. Het is een van de beste manieren om met jezelf in contact te komen.

Kijk voor meer informatie op https://www.hybs.nl/