Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Cementgebonden Dé webshop voor bijzondere Retro Tegels Anno Nu worden voornamelijk gemaakt van cement. Als een hoofdbestanddeel van badkamer- en keukenontwerp, bestaat de alomtegenwoordige rode keramische metrotegel sinds het voor het eerst werd geïntroduceerd in de ondergrondse metrostations van New York City rond het einde van de 20e eeuw. Nog steeds stevig genoeg om jaren in natte omstandigheden te doorstaan, zullen het cement, de voeg en de lijm die worden gebruikt om ze te installeren uiteindelijk ook veel eerder moeten worden vervangen dan de tegels zelf. Dit betekent dat u een goede voorraad metrotegels moet aanschaffen om te voorkomen dat u ze moet vervangen zodra ze er plakkerig of ongeïnteresseerd uitzien.

Waar komen metrotegels vandaan? De metrotegels die je aan de buitenkant van metrostations zoals die in New York City ziet, zijn eigenlijk gemaakt van cement en stenen aggregaten. De exacte samenstelling van elke tegel wordt bepaald door de gebouweigenaar die de constructie ontwerpt. Hoewel de exacte samenstelling van elke metrotegel gepatenteerd is, zijn de meeste gemaakt met een mengsel van Portland-cement, steenaggregaten (zoals graniet), marmeren spaanders en cement.

Waar komen metrotegels vandaan als ze niet in een fabriek zijn gemaakt? Hoewel elke tegel uniek is qua constructie, wordt elke tegel over het algemeen gemaakt met dezelfde ingrediënten als andere soorten tegels. De kleur van de voeg kan ook worden bepaald door het specifieke materiaalmengsel, hoewel dit niet altijd het geval is. Als u wilt dat uw metrotegel een eigen kleur heeft, kunt u een metrotegel kopen met een kleur naar keuze of uw eigen voegmiddel maken. Zelfgemaakte voeg kan langer duren om te produceren, maar het kan ook een meer unieke kleur geven dan het kopen van metrotegels per vierkante meter.

Klik hier voor meer informatie: Retrotegels