Training voor defensieve chauffeurs – Bespaar tijd en geld door een comfortabel en veilig voertuig te kopen

De termen die vaak door elkaar worden gebruikt, worden vaak in dezelfde context gebruikt: rijopleiding en rijveiligheidstraining. Uw vloot moet zo efficiënt mogelijk werken, dus wat u ook doet, u implementeert een chauffeurstraining of een veiligheidscursus voor chauffeurs voor uw chauffeurs. Hetzelfde natuurlijk – het voelt vaak als een rijopleiding, maar in werkelijkheid is het bijna altijd een rijveiligheidstraining. In de volgende paragrafen zullen we bekijken waarom chauffeurstraining een belangrijk onderdeel is van het chauffeursonderhoudsprogramma van uw bedrijf en waarom chauffeursveiligheidstraining zo belangrijk is.

In de meeste bedrijfstakken begint de code 95 cursus rijopleiding lang voordat de daadwerkelijke opleiding begint. De eerste rijopleiding vindt doorgaans plaats op het werk. Dit omvat alles, van het halen van uw rijexamen tot het brengen van uw voertuig voor een onderhoudsbeurt of tune-up. Het omvat ook praktische oefensessies met uw bedrijfsvoertuigen, inclusief een moment waarop uw chauffeurs urenlang een echt voertuig op de weg rijden onder echte rijomstandigheden voornamelijk aangeboden door en af te nemen via ml-opleidingen.nl.

Wanneer deze eerste code 95 cursus rijtrainingen plaatsvinden, wordt doorgaans van uw chauffeurs verwacht dat ze nog geen rijgedrag hebben vastgesteld. Ze wordt eenvoudigweg geleerd hoe ze hun motorvoertuig op een veilige en correcte manier moeten besturen. Uw veiligheidscursus voor chauffeurs begint op deze manier, door uw nieuwe chauffeurs op weg naar de pechhulpdienst achter het stuur van een bedrijfswagen te laten kruipen. Eenmaal daar, zullen uw getrainde chauffeurs doorgaans in allerlei situaties hun eigen veilige rijgewoonten moeten demonstreren.

Vanwege de kans op ongevallen met chauffeursopleiding, zelfs wanneer chauffeurs veilige rijgewoonten hebben ontwikkeld achter het stuur van een bedrijfsvoertuig, is het absoluut essentieel dat ze ook een grondige training achter het stuur krijgen. Een veelvoorkomende oorzaak van ongevallen in de rijopleiding is een slecht of te vroeg gebruik van de richtingaanwijzer. Slecht gebruik van signalen kan gemakkelijk leiden tot kostbare en levensbedreigende auto-ongelukken.

Volgens Wade Davis, PhD, een voormalig consultant in de truckindustrie en ongevallenonderzoeker, “zijn er veel onderzoeken die aantonen dat de meeste ongevallen met vrachtwagens en voertuigen die betrokken zijn bij werkgerelateerde ongevallen, meestal het resultaat zijn van rijopleiding en een gebrek aan overlevingsvaardigheden op de weg. ” In het geval van de richtingaanwijzers merkt Dr. Davis op dat “de persoon die de minste kans heeft om gewond te raken bij een ongeval, een bestuurder is die de juiste training heeft gehad en is getraind in het correct gebruik van de richtingaanwijzer. ” Behalve dat het een teken is van een goede rijopleiding, zegt hij dat het gebruik van de richtingaanwijzers niet beperkt moet blijven tot uitritten en parkeerplaatsen: “Er zijn momenten dat je ze ook in het interieur van het voertuig moet gebruiken. . ” Dr. Davis zegt inderdaad dat bij “de overgrote meerderheid” van de ongevallen met commerciële vrachtwagens ten minste één chauffeur betrokken was die niet signaleerde.

Een goed afgeronde opleiding tot defensieve chauffeur kan in elke organisatie of bedrijf een waardevolle aanwinst zijn. Het kan het aantal onnodige doden en gewonden als gevolg van ongevallen met motorvoertuigen verminderen. Degenen die geen opleiding tot defensieve rijder hebben gevolgd, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd wegens niet-toegeven. Als extra stimulans kan het certificaat van voltooiing van de cursus een belangrijke rol spelen bij het verkrijgen van een promotie of een verhoging van het loon.

 

Meer informatie: https://www.ml-opleidingen.nl/code-95-theorie/