Maak prachtige landschappen met een tuinbouwer

Voordat we ingaan op de details van het gebruik van de Painacker-planter, laten we eerst een korte opmerking maken over wat Painacker is. De term “pijnstiller” is afgeleid van het Duitse werkwoord pungen, wat “lastig vallen of lastig vallen” betekent. Dat is precies wat het kruid doet – het ‘lastig’ je planten om ze op een extravagante en prachtige manier te laten groeien. Om dit te bereiken, snoeit, snijdt en steekt het kruid zijn kleine, scherpe punten in de grond, wat een enorme grondgroei veroorzaakt.

Laten we het nu hebben over het gebruik van de Painacker-planter. De sleutel tot dit tuinontwerp is de toepassing ervan op uw tuin. Je zult merken dat als de tuinder de planten kweekt, de spikes zullen groeien en zich in de grond beginnen te duwen. Omdat het ontwerp vrij ongebruikelijk is, valt uw tuin misschien niet meteen op, maar wordt deze meer opgemerkt naarmate de planten volwassen worden. Als je met de tuinder werkt en hem leert hoe hij de spikes zo moet aanbrengen dat hij niet alleen de grond laat groeien, maar ook een brandpunt voor de tuin zelf creëert, zul je merken dat je tuin tot leven komt.

De hovenier zal eerst het landschapsontwerp op ruitjespapier schetsen, zodat hij per plant een gedetailleerd plan kan maken. Zodra hij zijn landschap heeft uitgetekend, wil hij de planten in de planter in stappen van 1 meter hoog in kaart brengen. Dit geeft elke plant een niveau van ruimte en stelt de tuinder in staat om gemakkelijk planten in de tuin te verplaatsen. De planter biedt hem ook een goede plek om stekken op te slaan en nieuwe planten op te kweken.

Terwijl je de hovenier zijn werk ziet doen, zul je merken dat het landschap lijkt te veranderen en te vormen terwijl hij de planten laat groeien. Dit is helemaal niet ongebruikelijk; tuinders doen precies wat ze doen, omdat het voor hen werkt. Ze plannen hun creaties zorgvuldig en vergroten de hoogte en breedte van de plantenbak naar eigen inzicht. Het is je misschien opgevallen dat bepaalde planten in bepaalde delen van je landschap lijken op te komen, terwijl andere planten op andere plaatsen opkomen. Dit is gewoon de aard van groei.

Met de hulp van tuinders zoals Boumanhoveniers wordt uw tuin echt een kunstwerk. Je krijgt niet alleen een prachtige, natuurlijk ogende plantenbak, maar je hebt ook een project dat met je eigen twee handen is gemaakt. Zoveel handwerk is zeldzaam in de huidige wereld van tuingereedschap en -machines.

Probeer voor uw eigen plezier enkele van uw landschapsvaardigheden aan het werk te zetten door uw eigen tuinbouwsculpturen te maken. Knip interessante vormen uit teruggewonnen hout. Knip interessante vormen uit gerecycled meubilair. Neem oud kunstaas en maak er plantenbakken van. De mogelijkheden zijn eindeloos. Geef uw tuinder wat creatieve vrijheid en geniet van de vruchten van uw werk.

Meer informatie … https://www.boumanhoveniers.nl/hovenier-delfgauw/