Hoe u van nature assertiever kunt zijn – Enkele van de beste eigenschappen van assertiviteit

Hoe u van nature assertiever kunt zijn – Enkele van de beste eigenschappen van assertiviteit

Wat is assertiviteit? Hoe kun je het gebruiken om succesvoller en gelukkiger te worden? Assertief zijn in het leven kan soms moeilijk zijn en ik heb in de loop der jaren geleerd dat er veel manieren zijn om assertief te worden. Het is niet altijd gemakkelijk, vooral als iemand onredelijk of agressief tegen je is, maar je moet het proberen, want als je dat niet doet, kun je boos of defensief worden. Dit kan voorkomen dat u uw leven op een evenwichtige manier leidt. Dus hoe kun je assertiviteit gebruiken om succesvoller en gelukkiger te worden?

Assertief zijn kan moeilijk zijn, omdat we soms terug moeten dringen om iemand te laten weten wanneer ze de grens hebben overschreden en iets ongepasts hebben gezegd of gedaan. Maar als u assertiviteit begrijpt en hoe u assertiever kunt worden wanneer dat nodig is, kunt u leren de agressie om te buigen naar iemand anders of zelfs naar uw eigen gedrag Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus Wat is assertief. Als je assertief bent, kun je je op een open manier uitdrukken (zowel verbaal als non-verbaal), terwijl je luistert naar de rechten van anderen en hun rechten respecteert.

Een van de beste eigenschappen van assertiviteit is dat het ons kan helpen met relaties. Als we passief zijn, laten we anderen ons manipuleren en van ons profiteren. Door assertiever te zijn, kunnen we onze eigen mening laten gelden en zeggen wat we bezighouden zonder bang te hoeven zijn voor afwijzing. Dit kan niet alleen helpen bij interpersoonlijke relaties, maar kan ook worden gebruikt in onze professionele relaties en carrière. We kunnen leren hoe we van nature assertiever kunnen worden om deze positieve kwaliteit in ons voordeel te gebruiken op alle gebieden van het leven.

Voor meer info klik je deze site aan: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus