Gids voor autotuning

chiptuning

Als u van plan bent uw auto te verbeteren, zijn hier enkele belangrijke details die u moet weten. De kosten die hiermee gemoeid zijn. De verschillende elementen die worden beïnvloed door het wijzigen van de motortuning van uw voertuig. Daarnaast zijn er enkele veiligheidsmaatregelen die u moet volgen voor en na het uitvoeren van het afstellen.

De initiële kosten voor het aanpassen van uw voertuig zijn eigenlijk vrij laag. In veel gevallen kunnen de optimalisatiekosten lager zijn dan $ 200. Hoeveel is dit werkelijk? Eigenlijk wordt de prijs voor het aanpassen van uw auto door verschillende factoren beïnvloed. Deze omvatten zaken, zoals hoe oud uw auto is, of deze is voorzien van carburatie of injectie, of deze is geïnjecteerd met brandstof of carburatie en of deze is uitgerust met chiptuningbestanden.

Vervolgens komen we bij de volgende factor: het type chip dat u gebruikt. Er zijn twee soorten chiptuning, namelijk full tune en pit tune. Pitmelodieën hebben alleen betrekking op die onderdelen die op de carrosserie zijn gewijzigd. Volledige deuntjes daarentegen zorgen voor alle motoronderdelen.

Voordat u een chiptuning uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u uw voertuig volledig hebt afgesteld. Zorg er ook voor dat uw voertuig geen mechanische problemen heeft. U kunt de foutcodes voor het VIN van uw voertuig bekijken. Soms verschillen de codes voor het oplossen van problemen tussen auto’s en moet u mogelijk naar een monteur gaan om het probleem te verhelpen.

Een ander ding dat u moet doen, is uw tuner instellen. Voordat u uw chip in uw motor steekt, moet u ervoor zorgen dat u alle externe accessoires en uitlaatonderdelen hebt verwijderd. U moet ook alle koppelingen, kabels en slangen losmaken als u van plan bent een aftermarket-inlaatsysteem te gebruiken. Controleer het stationair toerental en andere stationaire functies van uw auto door naar de monitor te kijken. Plaats de nieuwe chip in de juiste positie en zorg ervoor dat deze ook in een goede positie zit, zodat de nieuwe chip goed in uw motor wordt geplaatst.

Voordat je je spullen weer terugplaatst, moet je een oliepomp, luchtfilter, brandstoffilter en een nieuwe accu toevoegen. Het is ook een goed idee om een nieuwe zekering en bekabeling te kopen voordat u begint met het afstemmen van uw auto. Volg alle instructies zorgvuldig op en vervang niets dat kapot is totdat u tevreden bent met de resultaten. Bewaar uw kit op een veilige plaats voordat u iets anders installeert, vooral als u dingen terugplaatst in uw motor die niet veilig zijn. Chiptuning is erg leuk, maar het is ook veel werk.

ChipPerformance