Flights & Shafts voor darten

Er zijn veel verschillende maten en stijlen van vluchten, inclusief gladde en kuiltjes in oppervlakken. Probeer ze allemaal uit. De grootte en stijl van uw vluchten kunnen uw spel beïnvloeden. Gedempte oppervlakken helpen bijvoorbeeld om uw darts te vertragen en te stabiliseren. Probeer alle maten en stijlen van dartvluchten uit totdat u zich op uw gemak voelt met uw uiteindelijke configuratie, maar wees niet bang om te experimenteren naarmate de tijd verstrijkt. De twee meest populaire maten zijn standaard en slank.

Shafts

Dart-assen zijn er in vele stijlen en materialen, waaronder plastic, aluminium, koolstofvezel, composiet en draaiende assen.

Plastic en nylon: goedkoop, verkrijgbaar in vele kleuren, maar veel breken vrij gemakkelijk. Deze shafts zullen goed werken voor de meeste spelers totdat je consequent strakke groepen begint te gooien en veel shafts breekt. Meestal gemaakt van meestal polycarbonaat of nylon.

Composiet: Composiet shafts hebben een plastic basis die in de dart past, gecombineerd met aluminium of metaallegeringen die de vlucht vasthouden. Dit zijn uitstekende schachten, behoorlijk duurzaam en zullen niet zo gemakkelijk los van de loop trillen als aluminium schachten. Over het algemeen verkrijgbaar met vervangbare bovenkanten voor zuinigheid en gemak.

Massief aluminium: stijver en duurzamer dan plastic of composiet assen, aluminium assen zijn verkrijgbaar in vele kleurrijke stijlen, sommige met decoratieve gegraveerde strepen, fluiten of spiralen. Ze kunnen de neiging hebben om los te trillen, vooral bij zware darts. Gelukkig kan dit worden gedaan door rubberen o-ringen op uw darts te gebruiken. Bij gebruik met dikke vluchten, zoals dimplex of nylon, moeten de sleuven mogelijk iets worden geopend met een dartgereedschap of mes. Zal normaal buigen in plaats van breken wanneer hij wordt geraakt; gewoon rechtzetten voor meer gebruik.

Koolstofvezel, koolstofcomposiet: koolstofvezelassen zijn over het algemeen licht van gewicht en zeer duurzaam, terwijl ze iets duurder zijn dan plastic of nylon assen. Hoogwaardige carbon dart shafts hebben de duurzaamheid van een aluminium shaft zonder de mogelijkheid om los te komen in de barrel of te buigen, waardoor de nauwkeurigheid van je darts in de loop van de tijd behouden blijft.