Een inleiding tot kindertheater

Kindertheater is een organisatie die zich bezighoudt met het presenteren voor kinderen, educatieve en vermakelijke shows, films, musicals en andere theatervoorstellingen. Het werd in 1939 opgericht door Mary Philips en Peter Gelb. Deze twee waren op zichzelf al zeer gewaardeerde kinderentertainers en hun associatie kreeg later vorm met de oprichting van de American Opera Association (Alto alumnivereniging – American Opera Association). De huidige organisatie heet het Children’s Theatre International (CTI).

Een kindertheatergezelschap creëert een programma met live entertainment dat geschikt is voor kinderen vanaf de geboorte tot zeven jaar. Deze programma’s zijn voor kinderen van alle leeftijden. Dit kunnen toneelstukken, musicals, poppenshows, goochelshows, schminken, videogames, poppenshows, speciale evenementen zijn zoals schooldans, vakantieprogramma’s, verjaardagsfeestjes, enz. Er zijn kindertheatergezelschappen in de meeste steden en dorpen, vooral die met grote populaties kinderen. Niet al deze bedrijven spannen zich echter in om waardevolle kindershows te produceren.

Sommige kindertheatergezelschappen produceren alleen goedkope kopieën van hun shows voor verkoop aan het publiek. Een van de bekendste kindertheatergezelschappen ter wereld is Broadway Playhouse, ook wel bekend als de Blue Note. Dit bedrijf heeft een rijke geschiedenis en vindt zijn oorsprong meerdere jaren terug. De originele shows waren voornamelijk revivalistische toneelstukken, maar later veranderde de focus naar hedendaagse toneelstukken en later nog steeds naar moderne toneelstukken waarin humor en fantasie zijn verwerkt. Blue Note staat bekend om zijn levendigheid en kleurrijke kostuumdrama’s.

Een ander kindertheatergezelschap heet Miracle Mile. Miracle Mile-shows zijn voornamelijk gericht op volwassenen. Deze shows zijn geweldig amusement voor kinderen. Het bedrijf werd opgericht door Jack Lemon, die ook enkele van de shows regisseerde en schreef. Miracle Mile bevat populaire tv-shows zoals Housefull en Everybody Loves Raymond.

Dit zijn slechts enkele van de vele kindertheatergezelschappen in de VS. Elk biedt iets anders voor zowel kinderen als ouders. Kinderen zijn gefascineerd door het theater sinds ze zich kunnen herinneren dat ze toneelstukken van Peter Rabbit en Alice in Wonderland hebben gezien. Het blijft een favoriet van kinderen, en het lijkt erop dat met moderne technologie en internet kindertheater de komende jaren een hit zal blijven.

Enkele van de meest bekende theatershows voor kinderen zijn The Little Mermaid, Rentamani, Curious George en vele anderen. Andere populaire shows zijn onder meer Back to the Future II, The Chronicles of Narnia en Finding Nemo. Deze shows zijn absoluut favoriet onder kinderen, omdat ze amusement bieden, kinderen waarden bijbrengen, kinderen goede gewoonten bijbrengen en kinderen zelfs over het leven leren. Het is geen wonder dat kindertheater nog steeds een populaire bezigheid is voor zowel kinderen als ouders.

Kijk voor meer informatie op http://www.vrolijktheater.nl/