Dakreiniging

Klim je zelf het dak op, of laat je dakreiniging liever uitvoeren door een vakman? Op deze pagina bekijken we de mogelijkheden, de voordelen van een dak zelf schoonmaken of de dakreiniging uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf.

Kun je zelf een dak reinigen?

In principe wel, je moet uiteraard wel over het juiste materieel en goede schoonmaakmiddelen beschikken. Daarnaast zul je lichamelijk ook redelijk gezond moeten zijn om deze klus te klaren. De bereikbaarheid en vorm van het dak spelen daarnaast ook een rol, evenals de weersomstandigheden.

Is professionele dakreiniging beter dan het zelf uit te voeren?

We kunnen heel eenvoudig “ja” geven als antwoord, het is beter en eerlijker wanneer we hiervoor ook goede argumenten geven. Hier zijn een aantal redenen om het dak schoonmaken uit te besteden:

  • Niet iedereen beschikt over de juiste materialen zoals een ladder of een hogedrukspuit. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen.
  • Daken zijn niet altijd even goed bereikbaar, dit kan gevaarlijke taferelen opleveren wanneer er iemand met minder ervaring het dak opklimt.
  • Er zijn verschillende soorten dakbedekking die op een specifieke wijze gereinigd moeten worden. Zo kun je met een hogedrukspuit, of door het dak met schadelijke middelen schoon te maken flinke schade aan het dak toebrengen.
  • Het is mogelijk dat tijdens de dakreiniging blijkt dat er recentelijk schade aan het dak is ontstaan, of dat de dakbedekking sporen van slijtage vertoont. Naast schoonmaakwerkzaamheden kan de dakreiniging specialist ook de staat van het dak controleren.

Houd jouw dak gezond

Niet iedereen staat er bij stil hoe belangrijk periodieke reiniging van het dak is. Het kan lekkage voorkomen, lekkage kan voor kostbare problemen in de woning zorgen. Daarnaast ziet de woning er weer prachtig uit. Bij een mogelijke verkoop wil je uiteraard dat jouw huis er spic en span bij staat. Laat je adviseren over de mogelijkheden door een erkend reinigingsbedrijf bij jou in de buurt en informeer naar de tarieven.