Wat zijn bitcoins?

bitcoins

Wat zijn nuttige informatie op deze site ?

bitcoins zijn een van de meest revolutionaire vormen van geld in de huidige wereld. Bitcoins worden gemaakt via een open source softwareprogramma dat bekend staat als de bitcoin-client. bitcoins zijn immateriële eenheden van digitale valuta die door gebruikers worden opgeslagen via het proces van peer-to-peer digitale transacties. Dit type transactie omvat geen overdracht van contanten, maar is gebaseerd op vertrouwen en de relatie tussen twee of meer entiteiten.

Bij dit type transactie hebben twee of meer entiteiten een virtuele sleutel die wordt gebruikt voor het versleutelen en verzenden van een specifieke transactie-output, meestal bekend als bitcoins. Het coderingsproces dat wordt gebruikt om de sleutels te bewaren, vereist het gebruik van een wiskundig algoritme. Dit algoritme wordt gebruikt om de code te breken, die vervolgens een unieke digitale sleutel creëert, die alleen bekend is bij de eigenaren van de bitcoins. Daarom heeft elke eigenaar van bitcoins een unieke transactie-output, bitcoins genoemd, die alleen door hem of haar wordt beheerd.

De manier waarop bitcoins worden gemaakt of toegewezen, is via het proces van 'mining'. Mining is het proces waarbij nieuwe bitcoins worden gegenereerd met behulp van de privésleutels die worden gebruikt om de transacties te coderen en te verzenden. Er zijn twee manieren waarop miners functioneren. Een manier is door nieuwe blokken te initiëren die zijn gemaakt met nieuw gedolven bitcoins, en een andere manier is door eerdere blokken daadwerkelijk aan te vallen en enkele van zijn bitcoins te wissen.

Klik hier voor meer informatie: Bitcoinmeester.nl