Hoe werkt een domeinnaam en webhosting?

Webhosting is een internetdienst waarmee u uw sitebestanden op het web kunt plaatsen. In een notendop, bedrijven zoals huur-en-eigen diensten en technologie om uw sites online te hosten. In principe zou u een fysieke server thuis kunnen hosten als u het kunt betalen of u kunt u opent u uw site met een webhostingbedrijf.

De volgende vraag waar je aan denkt, is, wat is webhosting precies? De uitleg is vrij eenvoudig, om webhosting te verklaren, moeten we eerst een uitleg hebben over hoe websites werken. Voor degenen onder u die niet weten, zijn websites collecties van informatie (tekst, afbeeldingen, video, enz.) die zijn opgeslagen en bekeken op internet door gebruikers.

Om uit te leggen hoe websites werken, moeten we eerst definiëren wat een website is. Wanneer een gebruikerstypes in een tekst of afbeelding in een woordverwerkingsprogramma, converteert de computer de tekst / afbeelding in een hypertekstlink (vandaar – een hyperlink). Zodra een gebruiker op de hyperlink klikt, zoekt de browser dan op het World Wide Web voor alles wat overeenkomt met de tekst / afbeelding die is getypt. Als er een overeenkomst is, geeft de browser een voorbeeld van de weergegeven pagina weer (vandaar – een webpagina). Meestal is een webpagina alleen zichtbaar voor de gebruikers die zijn aangesloten op het netwerk waaraan de webpagina wordt gehost.

Dus we weten nu welke websites werken en wat een website is, maar wat is webhosting? Nou, zoals eerder vermeld, zijn websites collecties van informatie. Webhostingproviders bieden servers om deze websites op te slaan. Ze bieden ook internettoegang via welke gebruikers deze websites kunnen bekijken. Dus, als u een online bedrijf begint, wilt u misschien een webhosting overwegen om uw domeinnaam te beschermen, wat eigenlijk uw online identiteit is.

Een ding om op te merken over websites is dat ze allemaal verschillende soorten technologieën gebruiken om hun inhoud aan de eindgebruiker te leveren. Sommige websites gebruiken bijvoorbeeld Flash-films of geluidsbestanden om audio- en video-inhoud te bieden. Sommigen gebruiken Java-scripts terwijl anderen HTML-code gebruiken. Dus wanneer we het hebben over een website, bespreken we eigenlijk een verzameling internettechnologie die zijn ontworpen om specifieke inhoud aan de eindgebruiker via het web te leveren. Dit is wat u een website zou bellen. Web Hosting Services bieden een methode waarmee internetgebruikers toegang hebben tot een website. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een hostingpakket.

Dus, het is vrij eenvoudig om te zien hoe websites werken. Nu, om te begrijpen hoe ze werken, laten we kijken naar de gemeenschappelijke elementen die op websites worden gevonden. Deze omvatten de titel of domeinnaam, de inhoud of tekst, links naar andere webpagina’s, afbeeldingen, video en meer. Het spreekt voor zich dat al deze dingen aanwezig zijn op elke website op internet.

Zoek je meer over dit onderwerp? Klik hier: https://eigen-domein.com/