Droogmolens

droogmolen voor was

Er zijn droogmolens in alle soorten en maten, een keuze maken kan behoorlijk lastig zijn. Op deze pagina geven we informatie over de algemene kenmerken van een droogmolen en welke invloed dit heeft op de praktijk. Zo wordt kiezen een stuk eenvoudiger.

1. Drooglengte

Met meer draad is er meer ruimte om de was op te hangen. De diameter van droogmolens zal toenemen naarmate de drooglengte toeneemt. Wanneer je dit verkeerd inschat bestaat het risico dat je niet de volledige was op kunt hangen. In kleinere locaties kan een molen met een flinke drooglengte te ver uitsteken, let dus altijd goed op de diameter.

2. Het aantal armen

Een droogmolen heeft standaard vier armen, er zijn uitzonderingen die met slechts drie armen uitgerust zijn. Een arm minder zorgt voor een langere draad per segment, daar staat tegenover dat het draagvermogen wat minder wordt.

3. Grondanker

Dit is de bevestiging waar de droogmolen in geplaatst wordt. Bij een stevige ondergrond zal een gegalvaniseerd grondanker al voldoende zijn, wanneer de aarde niet stevig genoeg is kan er beton worden gestort. Kunststof grondankers moeten altijd in combinatie met beton geplaatst worden. Wanneer men voor een permanente oplossing kiest kan het handig zijn om meerdere grondankers te plaatsen zodat er een keuze aanwezig is in de positie van de molen.

4. Hoogte

Er zijn droogmolens die verstelbaar zijn in hoogte. Dit kan praktisch zijn voor personen die moeite hebben om de hoogste draden te bereiken. Bij een rijdende voet zal de totale hoogte toenemen, waarbij een verstelbare hoogte uitkomst kan bieden. Verstel de hoogte altijd wanneer de droogmolen leeg is, anders kan de druk op het mechanisme aanzienlijk toenemen met risico bekneld te raken.

De beste droogmolens

We kunnen niet aangeven wat de beste droogmolen is, dat komt omdat de behoefte per gebruiker enorm kan afwijken. Let op de beschikbare ruimte, de hoeveelheid wasgoed en de positionering. Op basis van deze drie basiskenmerken wordt de keuze maken voor de beste droogmolen al een stuk eenvoudiger.