Deze kerst draag jij een heren kersttrui

Draag je met kerst liever een maatpak, een net overhemd met of zonder gilet, of een ander kledingstuk dat je op ieder ander moment nooit zou aantrekken? Carnaval is een veel leuker feest, dan kun je zelf helemaal bepalen wat je prettig vindt om te dragen. Dit jaar kies je gewoon voor een heren kersttrui, een comfortabel kledingstuk dat er heel interessant uit kan zien. Zo kun je voor een ontzettend foute trui gaan of een meer ingetogen exemplaar kiezen. Kortom, je kunt er alle kanten meer op. De beste tips voor een kersttrui voor heren kopen lees je op deze pagina.

Waarom dragen mensen eigenlijk een kersttrui?

Kerst is eigenlijk een allegaartje van vieringen. Zo is er natuurlijk de band met het Christelijk geloof, wat aan het Engelse woord “Christmas” duidelijk te zien is. Verder is Santa Claus afgeleid van Sint Nicolaas, de goedheiligman uit Turkije die later verhuisd is naar Spanje. Ook zijn er kerstbomen die weer voorkomen uit Heidense religies en rituelen. En dan is er de kersttrui. Een opvallend en zelfs schreeuwerig kledingstuk dat in de laatste jaren flink aan populariteit heeft gewonnen.

De eerste beginselen van het fenomeen ‘kersttrui’ ontstonden in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Liedjes als “White Christmas” en “Jingle Bells” zouden een nieuwe kersttraditie aanwakkeren. Wollige, warme truien met kerstmotieven zouden daarna snel hun intrede doen. De standaard heren kersttrui zou in de decennia die daarop zouden volgen zich snel ontwikkelen tot kitscherige vertoningen die je meer als grap droeg dan om de sfeer te verhogen. Nu bevinden we ons in een tijd waarin er veel foute kersttruien op de markt zijn, je kunt ook een kersttrui heren kopen waar je goed mee voor de dag kunt komen.

Welke kersttrui voor heren kopen?

Laat je standaard kerst tenue maar lekker in de kast hangen, investeren in een nieuwe outfit waar je toch maar enkele dagen per jaar in zult lopen is ook niet nodig. Koop dit jaar lekker een kersttrui voor jezelf, je vrienden of de hele familie en vier een ‘foute’ kerst waar je nog lange tijd aan terug zult denken. Hier zijn enkele opties:

  • Fel rood met een grote kerstman op de voorzijde.
  • Subtiel donkerrood met kleine kerst motieven.
  • Rennende rendieren met groen – rood balken.
  • Hemelsblauw met een vrolijke kerst cartoon.
  • Zwart en stijlvol met elegante decoraties.

Welk type heren kersttrui past bij jou? Of bij een man in je leven die je dit jaar wilt verrassen. Online kun je volop prachtige ontwerpen vinden!