Pastasaus, de lekkerste!

pastasaus

De lekkerste pastasaus

De lekkerste pasta saus komt van de saus gemaakt met scampi, ook wel bekend als alla balsamta, en is eigenlijk gemaakt van de pasta met dezelfde naam. Balsamta betekent iets dat snel wordt gegooid, meestal om pasta voor het avondeten te bereiden, en in feite wordt deze saus, waarvan de basis uienknoflook of peterselie is, op smaak gebracht met olijfolie en in een pan op laag vuur gegooid. De meeste restaurants serveren het gerecht bovenop een rijstbed.

Als de pasta gaar is en klaar is voor consumptie, kan de olijfolie worden toegevoegd. Het resulterende mengsel kan vervolgens worden gemengd met water om een ​​dikke en fluweelzachte consistentie te vormen. Wanneer de olie-watercombinatie klaar is voor gebruik, kan deze indien nodig samen met de andere ingrediënten worden gezeefd of aan een pan worden toegevoegd. Dit recept kan met vrijwel elk type pasta worden gecombineerd, en veel mensen eten het liever met verse pasta dan het opnieuw op te warmen.

Andere populaire recepten die olijfolie gebruiken, zijn die met spek, worst, ham of zelfs zoete maïskolven. Elk ingrediënt dat voor dit doel wordt gebruikt, wordt meestal in kleine hoeveelheden gebruikt, zodat het geen overweldigende smaak heeft, maar zolang de ingrediënten in kleine hoeveelheden worden gebruikt, is de saus niet overweldigend. Er zijn veel verschillende manieren waarop deze saus wordt bereid, maar in de meeste gevallen kan deze binnen enkele minuten van begin tot eind worden bereid.

Het mooie van de saus is dat hij kan worden gebruikt zoals hij is, of gemengd met andere gerechten voor extra smaak. In sommige gevallen kan het mengsel worden gebruikt als marinade of bijvoorbeeld aan een saladedressing. Deze saus is niet zo lekker in dunne sauzen als in dikke sauzen. Als de dikte van de saus echter geen probleem is, is het een geweldige manier om een ​​element van diepte toe te voegen aan elk gerecht. Hoewel dit misschien een moeilijke taak lijkt, kan het met een beetje creativiteit gemakkelijk worden volbracht.

Het is gemakkelijk om een ​​grote verscheidenheid aan ingrediënten te vinden om aan dit soort saus toe te voegen. Omdat de variëteit zo breed is, zal het niet moeilijk zijn om de perfecte combinatie te vinden. voor elk gezinslid.

Het gebruik van een combinatie van deze ingrediënten is ook een goed idee om een ​​pasta-met-olie-watermengsel te maken dat op zichzelf al geweldig smaakt. Hoe meer ingrediënten er worden gebruikt, hoe beter de kwaliteit en smaak.