De juiste zet maken: checklist voor huizenkopers

makelaars Rotterdam

Als je een Cold Feet Case bent: hoe je de eerste keer moet aanpakken huizenkoper of een doorgewinterde huiseigenaar, het is altijd moeilijk om een ​​nieuw huis te kopen. Om het proces een stuk soepeler te laten verlopen, is hier een een handige checklist met zes items die u vooraf kunt doen.

Dit is wat je nodig hebt voordat je begint met inpakken

  • 1.Opstelling een budget. Voordat u er zelfs maar aan denkt om contact op te nemen met een makelaar of om een ​​aanvraag in te dienen een hypotheek heeft u een goed beeld nodig van de financiën van uw gezin. Maak een lijst van al uw vaste maandelijkse kosten, zoals betalingen voor het voertuig, bestaande huur of hypotheek, elektriciteit, onderwijs voor onderwijs en betalingen voor leningen. Voor andere uitgaven, zoals eten en entertainment, categorieën toevoegen.
  • 2. Heb jou schulden opgesomd. Schrijf ze zwart op wit op als je lopende creditcardschulden hebt, student leningen of andere schulden met terugkerende maandelijkse betalingen, zodat u precies weet hoeveel u verschuldigd bent. Er zijn veel rekenmachines online die dit voor u kunnen doen. Twee verhoudingen jij moet onthouden. Als percentage van uw totale maandelijkse inkomsten, uw huisvesting schulduitgaven (inclusief belastingen en verzekeringen) moeten 25-28 procent bedragen. Het zou ongeveer 10-15% van uw schuldquote op afbetaling moeten zijn (creditcards en andere consumentenschulden). Niet meer dan 40 procent zou de totale schuldquote moeten zijn.

  • Word vooraf goedgekeurd. Het is belangrijk om # 1 en 2 hierboven te hebben, omdat u vooraf goedkeuring wilt krijgen voor een lening voordat u begint met winkelen. Dit is een belangrijke voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat u verliefd wordt op iets dat u niet kunt betalen of waarvoor u geen hypotheek kunt krijgen. Zorg ervoor dat u de hypotheek vooraf goed begrijpt – vergeet de betekenis niet. Pre-gekwalificeerd worden betekent dat u, gezien uw schuld, inkomen en vermogen, een geldschieter uw algehele financiële imago stuurt. Deze informatie wordt berekend door de geldschieter en geeft u een schatting van het hypotheekbedrag waarvoor u een aanvraag indient. Pre-kwalificatie, meestal gratis, kan telefonisch of op internet worden gedaan. Aan de andere kant betekent vooraf goedgekeurd dat een geldschieter uw schuldniveau, uw kredietrapport en uw algehele vermogen om een ​​lening terug te betalen beoordeelt en zegt: “Ja, ik zal X dollar aan deze koper lenen om een ​​huis te kopen.”
  • Stel een lijst samen. U moet een lijst met twee kolommen van behoeften versus wensen maken voordat u met een makelaar gaat werken. Zorg ervoor dat u het verschil begrijpt! Drie slaapkamers die je leuk vindt. U wilt een zwembad. Via uw makelaar moet u heel eerlijk zijn over wat een deal-breaker is in uw koopproces. Als er meer dan één persoon betrokken is bij het nemen van de uiteindelijke beslissing, zorg er dan voor dat u min of meer in overeenstemming bent met uw behoeften en wensen. U kunt een dilemma hebben als de ene partner even wil pendelen en de ander droomt van een landgoed. Los deze problemen van tevoren op.
  • Controleren op een makelaar. Het is tijd om te gaan zoeken nadat je je huiswerk hebt afgemaakt. U wilt een makelaar zoeken die u vertegenwoordigt en uw behoeften vooropstelt. Vrienden en familie om feedback vragen is de perfecte manier om een ​​makelaar te vinden. Als u echter nieuw bent in de regio en niemand kent, moet u mogelijk verschillende bedrijven bezoeken en verschillende makelaars Rotterdam interviewen. Controleren op een makelaar. Het is tijd om te gaan zorgen nadat je je huiswerk hebt afgemaakt. U wilt een makelaar vinden die u vertegenwoordigt en prioriteit geeft aan uw behoeften. Vrienden en familie om feedback vragen is de perfecte manier om een ​​makelaar te vinden. Als u echter nieuw bent in de regio en niemand kent, moet u mogelijk verschillende bedrijven bezoeken en verschillende makelaars interviewen.

  • Vraag de juiste vragen. Wees niet bang om te vragen om te onderzoeken vragen wanneer u met potentiële makelaars hoogvliet. En hopen openhartige, directe reacties ontvangen. De allerbelangrijkste beslissing die u ooit zult nemen, beide financieel en emotioneel, is het misschien wel het kopen van een huis.

Het kan echter ook een plezierige en bevredigende ervaring zijn als u uw huiswerk maakt en het proces grondig plant. Gelukkig jagen daar!